WAT STAAT ONS TE WACHTEN TIJDENS DE FESTIVALS OP DE MIDDENVIJVER?

22 Juni 2015

WAT STAAT ONS TE WACHTEN TIJDENS DE FESTIVALS OP DE MIDDENVIJVER?

Zaterdag 20 juni 14u00 in het TAS - Red De Middenvijver bewonersdag... Burgemeester Van de Vyver lichtte toe hoe het huidige mobiliteitsplan tot stand was gekomen en liet er geen twijfel over bestaan: wat er nu op ons afkomt is vele malen groter dan wat de 10 miles bv ooit heeft meegebracht. bekijk hier het

mobiliteitsplan integraal.

Professor dokter Avonts gaf een zeer leerzame uiteenzetting over decibels.
De zin en onzin van geluidsmuren, bomen en al dat ander fraais om zogezegd het geluid te weren van auto's, treinen en andere overlast... terwijl er veel meer factoren een rol spelen. 
Het akoestisch klimaat in zijn geheel dient bekeken te worden. En ook daarin scoren St. Anneke, Burcht en Zwijndrecht alvast heel heel slecht
presentatie hier te bekijken
Avonts Dirk Geluid
Wil u zelf ook geluid meten? Download een gratis app. via de store van uw smartphone of tablet.
De vlaamse overheid heeft ook een app ontwikkeld: 
http://www.vlaanderen.be/nl/vlaamse-overheid/persberichten/gratis-app-help-uw-oren-niet-naar-de-tuut  
Meet het aantal dB in uw huiskamer en slaapkamer nu en meet vervolgens tijdens het festival.
Hoewel deze apps geen geijkte expertise toestellen zijn die de nauwkeurige aantal dB zullen meten - de verschillen tussen voor en tijdens de festivals zijn WEL correct.  Wij maken nog een tool waar u de verschillende aantallen dB voor ons kan registreren.

Meester Huygens heeft een duidelijk overzicht gegeven van wat wij tot nu toe juridisch gedaan hebben, toegelicht hoe belangrijk het plan MilieuEffectenRapport (MER) en RUP (Ruimtelijk UitvoeringsPlan) procedures zijn en dat het nog alle kanten uit kan - lees hier over de MER procedures - deze procedures laten inspraak toe, werkelijke inspraak, dat wat ons tot nu toe volledig geweigerd werd dus hier gaan wij uiteraard gebruik van maken.

Niet opgeven was de boodschap, NU begint het pas en meer dan 120 mensen hebben ons een hart onder de riem komen steken terwijl in Antwerpen de reuzen rondliepen! waarvoor onze oprechte dank.
(wist u dat Docking Station op heel linkeroever sjieke brochures in hoog glanspapier en 4-kleurendruk had gebust en zij maar 40 bezoekers hadden op al hun sessies tijdens die 3 dagen tezamen??)

Vervolgens heeft Red De Middenvijver haar  Summerfestival impactmeter voorgesteld.
Bekijk onze presentatie hier:
RDM 20150620 impactmeter TAS presentatie
In aanloop naar de MER dienen wij een een degelijk dossier op te bouwen. Ook willen wij de werkelijke impact meter die het festival op onze buurt zal hebben.

U kan zowel online als op papier massaal alle incidenten melden mbt geluidshinder en overlast.  www.tinyurl.com/reddemiddenvijver-impactmeter

Daarenboven willen wij inbreuken op de verschillende vergunningen vastleggen.
Daarvoor hebben wij uw hulp nodig. Wij hebben foto's nodig, foto's van elke boom die wordt gerooid, werken die worden uitgevoerd, infrastructuur dat wordt neergepoot. 
Weet dat zij momenteel over een TIJDELIJKE vergunning beschikken, deze stelt dat zij tijdelijke constructies mogen neerzetten en niet langer dan 90 dagen.
Ook mag er nog geen enkele blijvende ingrijpende verandering aan het landschap gebeuren.
Leg alles mee vast op foto en stuur naar [email protected], liefst indien mogelijk met een datum op de foto zelf. Zoniet, graag opslaan met de datum.

De volgende maanden wordt St. Anneke, St. Argusoogske!

In de volgende dagen zetten wij nog meer acties neer - hou deze site en facebookpagina in de gaten... nu zal het hard gaan...
wordt vervolgd!