GROEN ZWIJNDRECHT KIEST NIEUWE VOORZITTER

25 Januari 2013

GROEN ZWIJNDRECHT KIEST NIEUWE VOORZITTER

PERSMEDEDELING GROEN ZWIJNDRECHT HEEFT NIEUWE VOORZITTER  

Op de groepsvergadering van woensdag 23 januari 2013 werd Knut De Swert (34) als nieuwe voorzitter van Groen Zwijndrecht verkozen. Knut is als Universitair Docent verbonden aan het departement communicatiewetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, en hij is ook deeltijds gastprofessor aan het departement politieke wetenschappen van de Universiteit Antwerpen.

 

Hij is van jongs af politiek geëngageerd; zo was hij tussen 1998 en 2000 nationaal woordvoerder bij het voormalige Jong Agalev. Als nieuw voorzitter van Groen Zwijndrecht wil hij samen met een verjongde ploeg extra steun en impulsen bieden aan het groene gemeentebestuur in Zwijndrecht, zodat burgemeester Van de Vyver en zijn college een vervolg kunnen breien aan het goede werk van de laatste jaren.

 

Knut neemt de fakkel over van Chris Vermeulen (55) die gedurende 18 jaar het voorzitterschap waarnam. Chris begint aan zijn tweede ambtsperiode als voorzitter van het OCMW en Schepen voor welzijn en sociale zaken, wat niet langer te combineren is met het voorzitterschap bij Groen Zwijndrecht. Samen met een ploeg gedreven medewerkers en wijlen burgemeester Willy Minnebo heeft hij Groen Zwijndrecht op de plaats in het huidige politieke landschap gebracht.