DIERENRUSTPLAATS: BEGIN 2018 REALITEIT!

13 April 2017

DIERENRUSTPLAATS: BEGIN 2018 REALITEIT!

Idee van ons raadslid Patricia Lierman wordt realiteit, zie artikel HLN 12/04/17 hierna: Dulpoezenpad wordt dierenparadijs  

De dierenzone aan Dulpoezenpad bestaat uit een dierenrustplaats en een hondenloopweide. 
- Kristof Pieters

De gemeente heeft een ontwerp klaar voor de aanleg van een dierenrustplaats en hondenloopweide langs het Dulpoezenpad, het fietspad tussen Kampstraat en Boskouter. Het ontwerp van de 'dierenzone' werd intussen goedgekeurd door het schepencollege. De zone bestaat enerzijds uit een hondenloopweide en anderzijds uit een dierenrustplaats.

"Mensen die afscheid moeten nemen van hun hond, kat, hamster of kanarie, mogen hun huisdier niet zomaar begraven", zegt schepen Aard Van der Donckt (Groen). "Velen onder hen willen echter de herinnering aan hun overleden huisdier levend houden door ze een plek te geven. De gemeente wil hieraan tegemoetkomen en maakt daarom een terrein vrij waar dieren na crematie een laatste rustplaats kunnen krijgen, met een urnenveld en een strooiweide." De gemeente nam het ontwerpbureau OMGEVING onder de arm voor de realisatie. "Het resultaat is een golvend grasland en een bomenraster met elzen", verduidelijkt Van der Donckt.

De dierenrustplaats is een primeur in Vlaanderen want voorlopig is Elsene de enige plaats waar mensen hun huisdier kunnen begraven. De gemeente zal dit jaar een aannemer aanstellen zodat de werken in 2018 klaar kunnen zijn. (PKM)