Lijstvoorstelling

02 Maart 2018

Lijstvoorstelling

VOORSTELLING KIESLIJST GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018

Op vrijdag 2 maart trotseerden de kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van Groen Zwijndrecht-Burcht de sneeuw om in het Oud Gemeentehuis van Zwijndrecht hun lijst aan de pers voor te stellen. Ze deden dit met behulp van nationaal partijvoorzitter van Groen, Meyrem Almaci.

 

Zittend burgemeester André Van de Vyver trekt de lijst, Chris Vermeulen duwt. Verder speelt Groen een groep mensen met diverse achtergronden en ervaring uit: aanstormend talent Veerle Beernaert op de 2e plaats, Kris Herremans (huidig voorzitter van de gemeenteraad) op 3, Patricia Lierman op 4 en huidig schepen Aard van der Donckt op 5. Verder staan ook OCMW-raadslid Ingrid Pierré, Johan Dom, nieuwkomer Indyra Hiel, en waakzame Oosterweel-burger Steven Vervaet op verkiesbare plaatsen.

De voorbije legislatuur heeft het gemeentebestuur alvast durf getoond door het openbaar vervoer (vrijwel) gratis te maken en houden, door zelf een bus in te leggen, door standvastig de leefbaarheid van Zwijndrecht-Burcht te verdedigen.

Lijsttrekker André Van de Vyver stelde zijn volledige lijst voor, en legde aan de uit het Waasland afkomstige Meyrem Almaci uit waarom hij een nieuwe ambtstermijn ambieert. Groen Zwijndrecht-Burcht kan enkele mooie realisaties voorleggen en de gemeente is, ondanks de uitzonderlijk lage belastingen voor de inwoners, financieel gezond. Maar het belangrijkste is volgens Van de Vyver de groene stempel. Zwijndrecht-Burcht is op vele vlakken echt anders dan andere gemeenten. Dat mag voor hem niet verloren gaan, al vergt dit moed en durf. De voorbije legislatuur heeft het gemeentebestuur deze durf alvast getoond. Door het openbaar vervoer (vrijwel) gratis te maken en houden, door zelf een bus in te leggen, door standvastig de leefbaarheid van Zwijndrecht-Burcht te verdedigen ten aanzien van veel grotere spelers als Antwerpen, BAM en de Vlaamse Regering, met als resultaat een veel beter Oosterweelakkoord voor Zwijndrecht. Maar ook door te blijven investeren in ontwikkelingssamenwerking en cultuur, bestrijding van armoede en door als gemeente actief en met goesting hulp te bieden toen de vluchtelingencrisis zich aandiende. En natuurlijk door alle schoolomgevingen in Zwijndrecht veiliger te maken. Voor Meyrem Almaci is deze groene gemeente dan ook een voorbeeld voor vele gemeenten in Vlaanderen.  

 

Van de Vyver verwacht dat de Oosterweelwerken de gemeente Zwijndrecht-Burcht zullen domineren de komende jaren, en dat het bestuur samen met haar inwoners actief en creatief moet blijven wegen op de beslissingen in dit dossier. Hij hoopt dat hij en zijn team een nieuw mandaat krijgen om de huidige, weg verder te zetten. De inwoners weten na al die jaren zeer goed waar Groen voor staat in Zwijndrecht-Burcht. In oktober is het uiteraard aan hen om hun keuze te maken.