Kom zondag 6 december naar Oostende

25 November 2015

Kom zondag 6 december naar Oostende

Klimaatmars 6 december Oostende Onder het motto #niettestoppen ging Groen met de klimaatcoalitie en de organisatoren van Climate Express op zoek naar een sterk en veilig alternatief. Na lang overleg heeft burgemeester Johan Vande Lanotte gisteren het licht op groen gezet om één week later dan gepland, op 6 december, de klimaatmars in Oostende te laten doorgaan. Organisatorisch is het te kort dag om op grote schaal vervoer te organiseren. We roepen jou daarom op om op 6 december op eigen kracht naar Oostende te komen: met de trein, de bus, de fiets, te voet en andere alternatieven. Info over terugbetaling van je ticket met de Climate Express wordt verwacht in december. Het laatste nieuws lees je op

www.groen.be/klimaatactie.

Laat dit weekend al je stem horen tot in Parijs!
De top in Parijs duurt tot 12 december en blijft hét moment om onze ministers wakker te schudden. Hoe meer kabaal, hoe meer kans op een ambitieus en bindend klimaatakkoord.

Maar ook dit weekend zitten we niet stil. We organiseren een digitale actie en nemen deel aan lokale initiatieven. Schrijf je persoonlijke klimaatboodschap voor onze ministers op onze megafoon, maak een foto en deel hem vanaf morgenvroeg online via #klimaatkreet. De megafoon kan je gratis via de webshop bestellen, voor je facebookprofiel kan je via deze link een twibbon aanmaken. 

Is je enthousiasme echt niet te stoppen? Neem deel aan kleine initiatieven in je buurt of sluit aan bij Jong Groen, die zondag symbolisch pootje baden in Oostende.

De nasleep van de aanslag in Parijs zorgt terecht voor extra voorzorgen, maar laat ons allemaal samen verhinderen dat dit een excuus wordt om de grootste klimaatmobilisatie ooit de mond te snoeren.

Ik smeer alvast mijn stembanden en hoop ook jullie strafste klimaatkreten uit alle hoeken van het land tot in Parijs te horen. Dank voor alle begrip en geduld. We zijn niet te stoppen, maar de klimaatopwarming wel. We gaan ervoor!

Warme groeten,

Meyrem